Historia

Det var en gång en ryttare och en häst….

 

Western Riders Club Habo, det var så här det började…

 

Året var 1979 och fyra personer från Habo, Ralf och Tommy ”Mört” med respektive åker för att bevittna en westerntävling på Tre Stena Gård i Skara. Gänget konstaterar ganska snabbt att ” det här ska vi ha hemma…”.
De hittar en liten yta vid Kärrs gård, som snart kom att bli större. Med tillåtelse av familjen Weibull, hjälp av en maskin och 24 timmars sträckarbete, lade man grunden till en ridbana.
Till gänget sluter sig fler personer, bl a Rolf ”cowboyen” Larsson och Tommy Scamell med respektive.

1981 tränar man flitigt på den nya arenan.

1982 har man den första klubbtävlingen och efter det flyter det bara på.
Med hjälp av Match Town Playboy’s, som spelade den countrymusik man ville höra, och en gemytlig atmosfär får klubben snabbt ett gott rykte. Det är de väl genomförda tävlingarna, den levande musiken, ”Pripps-promenaderna” och ”gurkdrickan” som gör att Western Riders Club Habo blir en välbesökt klubb när det gäller tävlingar.
Klubben var då bland de tre största i Sverige tillsammans med Gotland och Skara.

Den 29-30 augusti 1992 genomförde klubben en nationell tävling med 57 deltagare från 12 olika klubbar.
Man arrangerade 19 klasser, varav några ko-klasser. Det fanns inhyrda boxar för att kunna härbärgera de över 100 hästarna. Klubben fick ögonen på sig av dåvarande veterinär, kontrollant från Jordbruksverket, LRF och Veterinärmedicinska hästsektionen. Efter genomförda tävlingar hade nämnda instanser inget negativt att invända mot westernridning i Habo.